Skladování jablek

SKLADOVAT....A NEBO NE?

Je pozdní podzim a my - věrni historickým tradicím - syslíme na zimu.
Ale má to dnes význam, když markety jsou po celý rok plné všeho
možného bez ohledu na sezónu toho kterého ovoce?

Za sebe říkáme - skladujte, máte- li k tomu podmínky. Jaké?

- jablka vyžadují ke skladování nekolísavou teplotu kolem 3 stupňů
  (nad nulou samozřejmě :))
- jablka neskladujte ve stejném prostoru se zeleninou nebo bramborami.
  Natáhnou cizí pachy a nebudou k jídlu.
- jablka potřebují přiměřenou vzdušnou vlhkost, aby nevadla, ale ani nehnila
- jablka dozrávají ve skladu tím rychleji, čím víc je v ovzduší etylenu,
  který při svém dozrávání produkují. Což znamená, že prostor by měl
  být odvětráván.

Dobré rady pro skladování jablek

Výhody skladování:

- nakoupíte si odrůdy, které chcete, hned po sklizni. Později už se nemusíte
  trefit do doby, kdy je budeme mít v nabídce.
- ušetříte za pohonné hmoty, jestliže nakoupíte na celou zimu.
- nakoupíte od toho ovocnáře, kterému důvěřujete, původ ovoce je vám znám.


Nevýhody skladování:

- při každém skladování dochází k určitým ztrátám - odparem vody,
  skládkovými chorobami.
  Tato rizika na sebe bereme my, vy nakupujete pouze zdravá jablka.


Jak se tedy rozhodnete? My jsme připraveni na obě varianty. Nabízíme jak jablka
k zimnímu uskladnění, tak podzimní odrůdy k přímému konzumu.


V každém případě vás rádi uvidíme a obsloužíme.


Takto jsme pro vás připravovali jablka k zimnímu uskladnění.